Caroline Maino

19 november, 2023

Till medlemmarna i SvSK!

Alla medlemmar uppmanas att läsa igenom RAS och tycka till, skriver klubbens avelsråd Åsa Holm Carlson. Skicka ett mejl till Åsa om du har synpunkter. Du kan förstås även låta bli, berättar Åsa Holm Carlsson och fortsätter:

På vårt sista uppfödarmöte, det i september som alltså var det sista jag hade, gick vi igenom Avelspolicyn. Den kommer att gälla ett tag framöver – detta för att man skall kunna utvärdera hur det fallit ut, innan man ändrar igen. Den kan Ni läsa redan nu, då den står under Avelspolicy på vår Webbsida. Du når den via denna länk. Avelspolicy – Svenska Stabijhounklubben

Konferensen var två dagar och sista dagen ägnade vi oss åt att gå igenom RAS. Detta ord tolkas ibland som ras = rasstandard (för domare att se exteriör) men RAS betyder egentligen: rasspecifika avelsstrategier för Stabijhoun. Du når den via denna länk: Raskompendium-14-sidor-till-digital.-1. Det finns på hemsidan på denna sida: Raskompendium – Svenska Stabijhounklubben

Rasstandarden översatte jag bland annat till domarkonferensen år 2019 och den gäller ännu.

RAS däremot är skriven flera gånger av mig. Den skall nu räcka fem år framåt, utom om småsaker behöver korrigeras. Allt det jag ber om på Facebooksidorna ber jag er besvara så snart som möjligt – det spelar ingen roll om Ni är medlemmar eller ej. Det är viktigt för rasens skull, även om Era hundar gått vidare för länge sedan till ”regnbågslandet”.

RAS-texten har Ni som är medlemmar som mest en månad på Er att höra av er om ifall Ni har funderingar på den. Sista datum att svara är alltså 18 december. Här är länken till den:

Kram till Er alla från Åsa

e-post: asa.munstergarden@gmail.com