Caroline Maino

31 januari, 2024

Webbinarium om hållbar avel 6 februari 2024

SKK sänder spännande och matnyttiga föreläsningar som följs av en frågestund där du som tittar kan ställa frågor och få svar direkt. De flesta webbinarierna kan du även se i efterhand.

Bild från SKK:s hemsida

Tisdag 6 februari föreläser Maija-Leena Eloranta från SKK:s avelskommitté på temat: Går det att göra avelsframsteg utan att förlora genetisk variation?
Hon föreläser på en grundläggande nivå om genetik. Målet är att du som föder upp hundar ska få en förståelse för vad som menas med genetisk variation och varför det är viktigt för det långsiktiga avelsarbetet och framtida hundars hälsa. Du som planerar att använda din hund i avel kommer att få tips om hur du balanserar avelsmålen med risken att tappa genetisk variation i din ras. En föreläsning med liknande innehåll hölls av Maija-Leena i december 2022.

Föreläsningsserien är ett samarbete mellan SKK:s olika kommittéer och avdelningar på kansliet. Webbinarierna är främst riktat sig till uppfödare men ibland är det mer allmängiltiga ämnen.

Som vanligt följs föreläsningen av en frågestund där du som deltar kan ställa dina frågor och få svar direkt.

6 februari 19.00, incheckning från 18.30

Länk till webbinariet (Zoom)

Så här gör du för att delta

Det är gratis att delta och ingen föranmälan krävs, men vi har ett begränsat antal platser. Webbinarierna sker via verktyget Zoom. Till varje webbinarium kommer det att finnas en Zoom-länk. Du kan klicka dig in via länkarna från klockan 18.30 den aktuella dagen och säkra din plats, men webbinariet startar 19.00.

Det fungerar bäst att delta via dator.

Se tidigare webbinarier i efterhand

Du kan se många av webbinarierna i efterhand. Du hittar dem i en spellista på SKK:s Youtube-kanal.

Läs mer på SKK:s hemsida: Webbinarium | Blekinge Kennelklubb (skk.se)