lupus

10 mars, 2021

Välkommen att grotta ner dig i HD och ED

I klubbens enkät tidigare i vintras önskade sig många av er föreläsningar på nätet. Här kommer en första som vi hoppas lockar.

Maths Lindberg
Omar Chatin – är Maths efterträdare

Den 11 april, med start klockan 15.00, kommer Svenska Stabijhounklubben att sända ett webbinarium med Maths Lindberg. Han är specialiserad på röntgenundersökningar vid led och skelettproblem. Maths är legitimerad djursjukskötare med specialintresse för röntgen och anestesi. Sedan 15 år utbildar han i ämnet och har varit röntgentekniskt ansvarig på Jordbruksverkets samtliga kliniker i Sverige under 5 år. Maths bor delvis i Belgien och håller sig därmed uppdaterad vad som händer i ämnet – även i Nederländerna och Tyskland.

Under två timmar kommer Maths att visa bilder och förklara vad effekten blir av dåliga höfter och armbågar. Han kommer att visa röntgenbilder och förklara hur bedömningar görs. Maths efterträdare Omar Chatin, deltar också i webbinariet.

Vill du ställa frågor till Maths? Skicka dem senast söndag den 28 mars till dan.kasto@cedaka.se så har du chans att få svar, om tiden räcker till.

Röntgen på G

Maths Lindberg har erfarenhet som schäferuppfödare och har tre schäfrar som är aktiva i viltspår. Han har jobbat i Sverige, Tyskland och Belgien och har uppdrag för FCI, en internationell sammanslutning av kennelklubbar.

Alla medlemmar i Svenska Stabijhounklubben kommer att få mejl med en länk att gå in på för att följa webbinariet någon dag innan det hålls.

Välkomna,
Styrelsen SVSK