lupus

30 september, 2021

Lär känna din hunds rörelseapparat

Mår din hund bra? Vet du inte…? 

Få tips på hur Du kan ta reda på detta genom att delta i Stabijhounklubbens webbinarium söndagen den 17 oktober klockan 18.00 då Canine och Equine Optimizer Cecilia Johansson visar hur vi som ägare kan gå igenom vår hund.

Cecilia Johansson med Nadites Passa

Det är inte alltid hunden visar när den har ont. Om du lär dig hur hunden känns i sina muskler och leder när den är frisk, kan du tidigt känna när det är något fel och vända Dig till en veterinär med god kunskap i hundens rörelseapparat för att få en korrekt diagnos i tid säger Canine och Equine Optimizer Cecilia Johansson.

Cecilia driver företaget C Team Optimizing som erbjuder fysioterapuetisk behandling och coaching för hund, häst och ägare. Hon har gått en treårig utbildning vid Alternative Health Works Elite Education, plus en lång rad fristående kurser i bland annat friskvård och rehabilitering.

Cecilia utför alltid sina fysioterapeutiska behandlingar utefter individuellt behov eller medicinsk rekommendation. Målsättning och behandlingsmetod kan därmed variera.

Målsättning med behandling i friskvårdssyfte är:

Att kunden ska uppnå en optimal funktion i sin muskulatur och rörelseapparat i syfte att prestera bättre och hålla längre.

Målsättning med behandling av smärttillstånd och fysisk skada:

Att kunden ska bli smärtfri och återfå en optimal funktion i sin muskulatur och rörelseapparat.

Målsättning med behandling i habiliterande syfte:

Att kunden ska bibehålla en optimalt gynnsam funktion i sin muskulatur och rörelseapparat.

Målsättning med coaching:

Att ägaren ska kunna upprätthålla behandlingsresultatet på egen hand, men också att ägaren ska kunna förebygga fysisk ohälsa genom att veta hur de upptäcker avvikelser i hundens eller hästens muskulatur och rörelseapparat i tid.

Ta chansen och få tips om hur du kan lära känna din hunds rörelseapparat för att lättare upptäcka när det kommer problem.

Alla medlemmar i Svenska Stabijjhounklubben som vi har mejladress till kommer att få mejl med länk till webbinariet några dagar i förväg.

De medlemmar som deltar i webbinariet kommer i efterhand få tillgång till ett specialsammansatt häfte med tips baserade på Cecilias presentation.