Anna

21 maj, 2022

PM – Officiell Utställning för Stabijhoun

Svenska Stabijhounklubben hälsar er välkomna till Officiell Utställning för Stabijhoun

Kyrkekvarn, Sandhem Kristihimmelsfärdsdag (torsdag) den 26 maj 2022

Äntligen!!!!!! Efter två år med inställda utställningar så är det äntligen dags. Och med rekord i antal anmälda hundar. 59 stabijhoun!!!! Såvitt vi kan se, har det aldrig tidigare varit så många Stabijhouns anmälda på någon utställning i Sverige. Senast vi arrangerade en officiell utställning var 2015, så det var verkligen på tiden, eller hur.

Utställningen hålls inomhus i en hundhall, alltså INTE ridhus även om det ser ut som så utifrån. Vi vädjar till er att hålla rent och snyggt kring era hundar. Rastning sker givetvis utomhus, och kom ihåg att plocka upp efter din hund.

Vanligtvis dömer en domare ca 15-20 hundar i timman. Vi tror dock att det kanske kommer att gå lite långsammare, dels för att det på en specialutställning brukar uppskattas om domare håller s k öppen kritik. D v s berättar lite kort för publiken varför hen dömt som hen gjort. Dels har vi en domarelev som kommer att vara med under hela dagen i utbildningssyfte. Det innebär att domareleven också kommer att vilja klämma och känna lite på din hund. Och vi behöver ju duktiga utställningsdomare så det är extra roligt med elevtjänst hos oss.

Domare: Joke Nijhuis, Nederländerna

Domarelev: Martin Adner, Sverige

Vägbeskrivning: Kyrkekvarn liggar en dryg mil norr om Mullsjö. Kör väg 26/47.

Address: Kyrkekvarn Turism AB, Kyrkekvarn, 56594 Sandhem.

GPS kordinater: 57.9950, 13.8457

Du kan också gå in på www.hundtraff.se och läsa mer.

Gratis parkering!

Kontaktperson inför utställningen: Ingela Rälg, 070-798 58 78. Det går också bra att maila anga@falkvarv.se t om tisdag 24/5.

Nummerlapp tillsammans med katalog finns att hämta på utställningsplatsen i anslutning till vaccinationskontrollen. Katalog är gratis för alla hundar anmälda till utställningen.

Vaccinationskontroll kl 10.00-12.00 för samtliga hundar – även de som inte ska ställas ut under dagen.

SKK:s vaccinationsregler gäller:

Deltagande hundar samt andra hundar som har tillåtelse att vistas på området ska vara vaccinerade mot valpsjuka enligt följande:

• Hund under ett (1) års ålder: vid lägst tio (10) veckors ålder.

• Hund över ett (1) års ålder: Hund ska vara vaccinerad vid lägst tio (10) månaders ålder och inte vara utförd för mer än fyra (4) år sedan.

• Förstagångsvaccination ska vara gjord minst fjorton (14) dagar före prov-, tävlings-, beskrivnings och/eller utställningsdagen.

Valpar under 4 månader får inte följa med.

Har du vaccination i passet får du hemskt gärna bläddrat fram rätt sida till vaccinationskontrollen.

Servering: Enklare servering (korv och dryck, dock ej kaffe) finns att köpa under dagen. Det går bra att swisha (helst), eller kontanter och då gärna jämna pengar (=mindre valörer.)  Medtag gärna egen kaffekorg.

Lotterier –  givetvis finns det möjlighet att köpa lotter under dagen. Swish eller kontanter.

Kom ihåg:    Vaccinationsintyg / pass & stamtavla                                         

Vattenskål + vatten & bajspåsar.  En fäll till din hund och kanske en campingstol till dig.

 

Nedan följer lite annan matnyttig info kring bedömningen.

Bedömningen börjar kl 11.00 med valpklass. Vi har två valpklasser 4-6 månader och 6-9 månader. Valpklass är inofficiell vilket innebär att resultatet inte stambokförs. Bästa hanvalp men HP (hederpris) möter bästa tikvalp med HP i varje åldersklass.

 Därefter bedöms vuxna hundar = hundar från 9 månader. Först hanhundar i samtliga klasser, sedan tikar. Här delas kvalitetspris ut och resultaten stambokförs hos Svenska Kennel Klubben.

Vi vill göra alla utställare uppmärksamma på att din hund eventuellt ska delta i avelsklass och/eller uppfödarklass. Ägaren till avelshunden samt uppfödare som har uppfödargrupp, har fått meddelande om detta. Kolla i katalogen om din hund eventuellt ska delta, och ta kontakt med din uppfödare på plats. Gäller ej valpar.

Vill du läsa mer så kan du göra det på Utställnings- och championatregler (skk.se)   (sidan 20-29)

Alla hundar får en skriftlig kritik på engelska. Behöver du hjälp med översättning så kontakta någon av ringsekreterarna på plats. Har de inte möjlighet att hjälpa dig just då, kontakta oss efter utställningen.

Svenska Stabijhounklubbens Utsällningskommitté,

Anga, Jessica och Ingela,

önskar dig en trevlig utställningsdag!